Succes story

“Boekhoudsoftware en ERP in één pakket biedt ons veel voordelen”

Voor familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers, een tegel- en natuursteenspecialist uit Tongeren, is snelheid van uitvoering een topprioriteit. Zowel voor als achter de schermen moet alles op wieltjes lopen om de klant een topservice te bieden. “Daarom is Adsolut van Wolters Kluwer voor ons zo’n goede match. De combinatie van boekhoudsoftware en ERP-systeem in één pakket laat ons efficiënter werken.”

 

Lambrechts-Nicolaers koos al in 2016 voor de combinatie Adsolut Boekhouding en Adsolut Kmo-beheer. Daarvóór werkte het bedrijf met twee verschillende systemen voor boekhouding en ERP. “En dat bracht veel dubbelwerk mee”, herinnert zaakvoerder Michel Lambrechts zich. “De data-input verliep stroef en omdat beide pakketten niet geconnecteerd waren, was het bijzonder moeilijk om heldere inzichten te puren uit de data. Bovendien ontbrak het de pakketten aan heel wat functionaliteiten die wij dagelijks nodig hadden én aan een gebruiksvriendelijke interface.

“Doorslaggevend bij de keuze was dat Adsolut al onze processen digitaal kon omvatten. We kunnen bijvoorbeeld in één ononderbroken flow van offerte tot order naar facturatie overgaan.”, zegt Michel Lambrechts, zaakvoerder van familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers

“Eén oplossing van offerte tot factuur”

Verandering drong zich dus op en bood zich aan in de vorm van Adsolut. “We waren op zoek naar een pakket dat zowel onze verkoop, onze productie als onze boekhouding dekte. Met andere woorden: één oplossing om van offerte en order tot factuur te komen”, aldus Michel. “Ik leerde Adsolut kennen en was meteen enthousiast. Boekhouding en ERP in één pakket was precies wat we nodig hadden. Vandaag gebruiken we het om onze financiële administratie en boekhouding in orde te houden, maar ook allerhande operationele taken, zoals de planning, productie en kassa in onze showroom. Ook functionaliteiten zoals kasplanning en loonbeheer zijn bijzonder handig om financieel inzicht te krijgen in je zaken.”

Benieuwd naar de volledige getuigenis?

Wil jij ook digitaal innoveren?

CALL FOR SUCCESS STORIES

Sta jij binnenkort op het podium van Digitalize Flanders?

Ben of ken jij en bedrijf dat concrete stappen heeft gezet in de digitalisering van bedrijfsprocessen?​