Succes story

Hypergeconvergeerde infrastructuur blijft groeien bij het ambitieuze Aerospacelab

Het onder controle houden van de IT-infrastructuur is een voortdurende uitdaging voor snelgroeiende organisaties. Dit is niet anders voor Aerospacelab, de Belgische start-up die satellieten bouwt en in vier jaar tijd is uitgegroeid tot een bedrijf met 175 werknemers. Dell Technologies en zijn integratiepartner Proximus SpearIT leverden niet alleen de hardware voor het bedrijf, maar zorgden met de Dell vSAN ready notes ook voor een betrouwbare en veilige IT-infrastructuur.

Aerospacelab werd in 2018 opgericht in Louvain-la-Neuve. De Waalse start-up is het project van Benoît Deper. Aerospacelab bouwt satellieten voor ruimtevaartagentschappen, maar ontwikkelt ook eigen AI-software om de satellieten in te zetten voor verschillende sectoren, van defensie tot precisielandbouw of fysica. Het bedrijf, dat begon met vier medewerkers, is in minder dan vijf jaar uitgegroeid tot een grote organisatie met 175 medewerkers. Vandaag de dag bouwt Aerospacelab ongeveer 24 satellieten per jaar. En daar blijft het niet bij. Momenteel bouwt het bedrijf de op twee na grootste satellietfabriek, die een capaciteit van 500 eenheden per jaar zal hebben en werk zal bieden aan maar liefst 400 mensen.

"Dell Technologies is erin geslaagd om onze oude, kleine infrastructuur om te vormen tot een betrouwbare en goed beveiligde infrastructuur."

Benieuwd naar de volledige getuigenis?

Wil jij ook digitaal innoveren? 

CALL FOR SUCCESS STORIES

Sta jij binnenkort op het podium van Digitalize Flanders?

Ben of ken jij en bedrijf dat concrete stappen heeft gezet in de digitalisering van bedrijfsprocessen?​