ITCE realiseert de overstap naar de Cloud voor het mobiliteitsbureau MINT
ITCE

ITCE realiseert de overstap naar de Cloud voor het mobiliteitsbureau MINT

Het mobiliteitsbureau MINT uit Mechelen (België) kiest resoluut voor een toekomstgerichte IT-oplossing met ITCE en migreerde al haar IT-systemen naar de Cloud.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

MINT is een verkeers- en mobiliteitsbureau uit Mechelen dat de laatste jaren een sterke groei doormaakte. Het bedrijf levert kwalitatief en betrouwbaar mobiliteitsadvies voor steden, gemeenten, overheden, NMBS, De Lijn en grote private ondernemingen en projectontwikkelaars. Dit kunnen zowel circulatieplannen, verkeermodellen, fietsstudies als parkeerstudies zijn.

Bij de opstart in 2007 werd de IT bij MINT intern geregeld via Google-diensten. Dankzij een constante groei van 15 jaar steeg het personeelsaantal van het adviesbureau van 5 naar meer dan 30 werknemers. Door een continue stroom aan nieuwe opdrachten, schat het bedrijf de komende jaren haar personeelsaantal nog extra te zien toenemen met 2 à 3 personen per jaar.

Ook het aantal en de omvang van de verwezenlijkte verkeersplannen -of modellen zijn door de jaren heen exponentieel meegegroeid. Verkeersmodellen bevatten berekeningen gebaseerd op big data, zoals bevolkingscijfers, tewerkstellingscijfers en verkeerscijfers. Zulke variabelen zorgen al snel voor resultaten ter grootte van soms tientallen gigabytes.

Tot voor kort werden deze bestanden beheerd op lokale servers, maar dit had een directe impact op o.a. de veiligheid en de kwaliteit van een back-up en de toegankelijkheid. Het werd meer dan tijd voor een performante Cloud-oplossing.

MINT koos voor ITCE om de overstap naar de Cloud in goede banen te leiden. Een krachtige oplossing met Microsoft 365 en Azure Virtual Desktop, in combinatie met de all-in-one formule van ITCE en de zeer transparante prijssetting, was hier 100% doorslaggevend.

Na de uitgebreide voorbereidingsfase, met onder meer het kopiëren van de grote bestanden, verliep de overstap zeer vlot. Op een uur tijd werd er overgestapt van het oude naar het nieuwe systeem met zo goed als geen downtime, en dit onder begeleiding van ITCE ter plaatse.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht