Essec moves into brand new HQ
Essec Group

Essec neemt intrek in nagelnieuw HQ

Van Beringen tot Tessenderlo: Essec stopt 8 miljoen in nieuwe nestjes.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het was de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters die de eer kreeg om het nieuwe hoofdkwartier van telecom- en IT-groep Essec officieel te openen. Het gebouw met 3 verdiepingen in Tessenderlo is onderdeel van ruim 8 miljoen aan investeringen die ondernemers Johan Deroy, Luc Achten en Peter Jans doen in nieuwe infrastructuur voor de groep.

© Kurt Meers – Made in Limburg
08 september, 2023

“Het oude hoofdkantoor was te klein geworden”, aldus de 3 musketiers, die destijds samen met de betreurde Mark Decat, het bedrijf overnamen van de intussen eveneens overleden stichter Luc Lowette. “We dachten al na over bijbouwen en verbouwen, totdat onze buurman Eric Bongaerts van Moderna Printing tijdens een fietsrit interesse toonde in het gebouw. Nagenoeg tegelijkertijd kwamen we in contact met bouwfirma Cordeel, die nog een stuk grond in Tessenderlo in de mouw had zitten. En van het een kwam het ander.” Precies een jaar na de start van de werken in mei 2022, kon het personeel al verhuizen naar de nieuwe stek.

Op het gelijkvloers van het gebouw, dat zich tussen het nieuwe tankstation van Group Bruno en de bedrijfsterreinen van Maes Containers bevindt, staat vooreerst een demoruimte opgesteld. Je vindt er onder meer een ziekenhuiskamer, waar het oproepsysteem van de Essec-dochter Indigo Care gedemonstreerd wordt. Verder zijn er werkplekken voor sales-support en andere administratieve functies. Een verdieping hoger zit onder meer de R&D-afdeling van Indigo Care, alsook de productie. Andere ondersteunende jobs en vergaderlocaties bevinden zich op verdieping 2.

Met het nieuwe gebouw is Essec gewapend voor de toekomst. “Er is voldoende ruimte om onze groei-ambities gestalte te geven”, aldus de zaakvoerders. “Een nieuwe werkomgeving geeft bovendien een nieuwe dynamiek. Onze collega’s vinden het fijn om in alle comfort hun taken uit te voeren, en dat komt de teamgeest zeker ten goede.” De Essec-groep haalt dit jaar naar verwachting een omzet van 40 miljoen met ruim 100 medewerkers.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht