Cyberstart.be geeft boost aan cyberveiligheid
Industriepartnerschap

Cyberstart.be geeft boost aan cyberveiligheid

Driekwart van de Vlaamse ondernemingen meent dat ze goed beschermd zijn tegen cyberaanvallen, maar slechte een klein aantal beschikt kan adequaat op een cyberincident reageren. Dat blijkt uit de resultaten van de tweede Cybersecurity-barometer.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen, toont deze nieuwe CS-barometer aan dat er nog meer moet worden ingezet op sensibilisering. “Uit de barometer blijkt dat maar liefst 13,5% van de Vlaamse bedrijven het afgelopen jaar slachtoffer werd van een cyberaanval, een percentage dat waarschijnlijk zelfs een onderschatting is. Toch geven bedrijven aan dat ze onvoldoende het nut inzien van cybersecurity of dat hieraan te weinig prioriteit wordt gegeven. Dat moét anders. Een cyberaanval heeft namelijk verregaande gevolgen en het blijft nodig om élke werknemer, ook het management, te wijzen op het belang van een robuuste cyberveiligheid.”

Agoria doet dit vandaag al, onder meer via cyberstart.be, met advies en tips en tricks om tot een praktisch actie- en implementatieplan te komen rond cybersecurity. Het cyberstartprogramma werd ontwikkeld in samenwerking met VLAIO.

We namen in ons duurzaamheidsrapport al het engagement op dat tegen 2025 95% van onze leden over een cybersecurity-actieplan beschikt. Met meer dan 100 aanvallen per dag is cybersecurity een noodzaak voor álle bedrijven.

“Bovendien treedt er over 2 jaar een nieuwe Europese wetgeving in werking. Dan moeten bedrijven een duidelijk zicht hebben op de cybersecurityrisico’s waaraan ze worden blootgesteld via hun leveranciers. Cyberveiligheid wordt dus met andere woorden een belangrijke voorwaarde om zaken te kunnen doen. En dus is het hoog tijd om aan de slag te gaan, want voor heel wat bedrijven duurt het minstens een jaar om cyberveiligheid goed geregeld te krijgen”, zegt Demely.

Vindt u dat allemaal wat ingewikkeld en zoekt u liever meteen een externe partij met de juiste expertise? Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht: AgoriaConnect.be. Dit digitaal platform biedt een overzicht van leveranciers van digitale oplossingen, actief in verschillende domeinen van digitalisering, waaronder ook cybersecurity.

Onze experten staan klaar om u bij te staan. Veel succes!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht