Contribute increases efficiency in Forensic Medicine with Oracle APEX customizations
Contribute

Contribute verhoogt efficiëntie Gerechtelijke Geneeskunde met Oracle APEX-maatwerk

Contribute zet met Oracle APEX maatwerkoplossingen de efficiëntie van zorgprocessen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in de hoogste versnelling. Ontdek hoe hun expertise de toekomst van medische administratie vormgeeft.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft met hulp van Oracle APEX en begeleiding van Contribute een op maat gemaakte oplossing geïmplementeerd voor de afdeling Gerechtelijke Geneeskunde. Deze innovatieve oplossing vervangt het gebruik van lokale tools zoals Access, Excel en Word en zorgt voor gestandaardiseerde gegevensverwerking.

Guy Lodewijks, ICT-manager bij UZA, benadrukt het belang van deze stap: “We zagen de noodzaak van gestructureerde, gestandaardiseerde en geautomatiseerde dataverwerking toenemen, wat leidde tot een grotere administratieve last voor onze zorgverleners. Het administratieve werk nam toe binnen hun takenpakket, en we wilden hen ondersteunen zodat ze zich meer kunnen richten op hun kernactiviteiten.”

De afdeling Gerechtelijke Geneeskunde gebruikte voorheen Access, Excel en Word om informatie op te slaan die niet in het elektronische patiëntendossier paste. Deze ad-hocbenadering bracht beveiligingsrisico’s met zich mee. De ICT-afdeling werd benaderd om een nieuwe oplossing te vinden.

UZA koos voor Oracle APEX vanwege de bestaande Oracle Database-infrastructuur. Contribute, gespecialiseerd in Oracle, begeleidde het ontwikkelingsproces. Oracle APEX is een low-code omgeving die kosteneffectieve maatwerkoplossingen mogelijk maakt.

De nieuwe toepassing, bekend als Obelix, vervangt volledig de oude documenten en biedt gestandaardiseerde stappen voor gegevensverwerking. Guy Lodewijks is tevreden met de samenwerking: “De applicatie presteert goed, en we werken aan verdere optimalisaties.”

Zowel gerechtsdokters als administratieve medewerkers gebruiken Obelix, zowel op locatie als via Citrix voor veilig thuiswerken. Contribute zorgde voor up-to-date beveiliging en back-up, waardoor de afdeling Gerechtelijke Geneeskunde nu efficiënter en veiliger kan werken.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht