Contribute supports Sabam with the maintenance and optimization of MyUnisono
Contribute

Contribute ondersteunt Sabam met onderhoud en optimalisatie van MyUnisono

Sabam gebruikt een digitaal portaal, genaamd MyUnisono, waar gebruikers aangiften van licenties kunnen indienen. Contribute ontwikkelde deze webapplicatie met behulp van Oracle APEX en staan in voor het onderhoud.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Via MyUnisono kunnen gebruikers aangiften registreren, simulaties van kosten berekenen en deze meteen betalen. Vroeger gebeurde dit proces handmatig en per post. Met behulp van het vernieuwd online platform, kunnen gebruikers zich nu eenvoudig aanmelden en de status van al hun aangiften raadplegen.

Recent voegde Contribute ook de optie toe om rechtstreeks te betalen in MyUnisono. Klanten krijgen meteen een duidelijk beeld van wat de kosten zullen zijn dankzij de kostenraming en kunnen de betaling rechtstreeks in het platform uitvoeren. Vroeger moest de gebruiker wachten tot hij reactie per post of mail kreeg.

De vernieuwde applicatie brengt enerzijds verhoogde gebruiksvriendelijkheid voor de klant, anderzijds verhoogde efficiëntie voor Sabam zelf. “De administratie en facturatie is vereenvoudigd. Het digitaal proces verloopt sneller en is meer kostenbesparend. Hierdoor hebben we ook onze graad van e-invoicing enorm verhoogd, wat een groot voordeel is voor ons.”, bevestigt Stijn Billen, Application Owner voor Licensing bij Sabam.

“Daarbovenop kunnen we met de vernieuwde versie van MyUnisono ons contact met de klanten versterken. De applicatie biedt zekerheid dat de klanten alle informatie ontvangen. Tijdens Corona hebben we onze klanten ook beter kunnen bijstaan in de zware tijd en konden we sneller inspelen op hun noden.”

De volledige front-end van MyUnisono werd ontwikkeld in Oracle APEX. Achterliggend is de back-end opgebouwd in PL/SQL en SQL. “Contribute kon zeer snel schakelen. Dankzij de ontwikkeling in APEX kunnen dingen snel opgepikt worden, zeker in vergelijking met andere technologieën die we momenteel gebruiken.”, beaamt Stijn.

Daarnaast staat Contribute ook in voor het onderhoud van MyUnisono. Dit omvat niet alleen changes en bug fixing, maar ook verdere optimalisatie van de applicatie. Laadtijden van pagina’s werden onder andere geoptimaliseerd en tijdens Corona werden er nieuwe modules toegevoegd om terugbetalingen aan te vragen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht