Contribute automates and hosts the trauma registry at UZA using Oracle cloud services
Contribute

Contribute automatiseert en host traumaregister UZA op basis van Oracle cloud services

Ontdek hoe Contribute met Oracle Cloud Services het traumaregister van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft geautomatiseerd en gehost, waardoor elke gewonnen minuut het verschil kan maken tussen leven en dood.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) telt elke seconde in het traumacentrum, waar levens op het spel staan. Om de cruciale tijd te besparen, heeft Contribute, een De Cronos Groep-bedrijf, een op maat gemaakte Oracle APEX-cloudtoepassing ontwikkeld en gehost. Deze automatisering heeft het UZA geholpen om waardevolle minuten te winnen bij de registratie van trauma-incidenten.

Het UZA is een toonaangevend universitair ziekenhuis met een level 1-traumacentrum voor zowel volwassenen als kinderen, waar gelijktijdig twee ernstige trauma’s kunnen worden behandeld. Handmatige documentatie van patiëntgegevens in lokale bestanden was tijdrovend en foutgevoelig. Guy Lodewijks, ICT-manager bij het UZA, legt uit: “Het lokale bestand had 360 velden die handmatig moesten worden ingevuld.” Het traumateam benaderde Contribute, dat al ervaring had met Oracle APEX, voor hulp.

Het nieuwe traumaregister biedt cruciale voordelen: tijdwinst en efficiëntie. “Tijd is cruciaal bij traumabehandeling. Snel toegang hebben tot patiëntinformatie kan levens redden,” aldus Guy Lodewijks. Het systeem stelt het team in staat om snel te handelen en elimineert administratieve achterstanden. De kwaliteit van de informatie is verbeterd door naadloze integratie met andere systemen, wat fouten vermindert.

Contribute beheert niet alleen de ontwikkeling van het traumaregister maar ook het onderhoud ervan op Oracle Cloud Infrastructure (OCI), wat veiligheid en efficiëntie garandeert. Het traumaregister heeft het vertrouwen in de cloud versterkt, aangezien het voldoet aan gezondheidszorgvoorschriften. Guy Lodewijks concludeert: “Onze ervaring met Contribute, Oracle APEX en OCI is heel positief. We overwegen meer toepassingen in Access en Excel te vervangen door APEX-maatwerk.” Kortom, Contribute en Oracle hebben een cruciale rol gespeeld in het optimaliseren van de traumaregistratie en het redden van levens in het UZA-traumacentrum.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht